Follow You Home

Border Collies

Puppy's


Het allerbelangrijkste aan fokken, is natuurlijk gezonde en stabiele pups op de wereld zetten. 

Al onze honden zullen daarom getest worden op de erfelijke aandoeningen die een risico vormen binnen ons ras. Wij gaan hierbij uit van de informatie en wensen/eisen van De Raad Van Beheer, de rasvereniging en onze eigen ervaring en visie. Voor meer informatie over deze aandoeningen of de precieze betekenis van bepaalde afkortingen of namen kunt u altijd contact opnemen met ons, ook voor inzage in de officiële papieren. 
Daarnaast is natuurlijk van groot belang dat de pups vanaf dag 1 goed gesocialiseerd worden en blootgesteld worden aan alle belangrijke factoren, geluiden en ervaringen, die ze nodig hebben om op te groeien tot stabiele hondjes. 
Pups die bij ons geboren worden zullen daarom de volle 8 weken bij ons in huis, in de woonkamer leven. Ze zullen meegaan op kleine tripjes naar het winkelcentrum en de dierenarts, zullen verschillende mensen en dieren zien en geluiden horen zoals stofzuigen, radio en tv, wasmachine etc. 

We maken een heel bewuste keus voor bepaalde combinaties, op basis van gezondheid, karakter, werklust en uiterlijk. 
Honden uit de lijnen waarmee wij fokken doen het over het algemeen goed als gezinshond, sporthond en/of therapie hond. 
Vergeet echter niet dat de border collie niet geschikt is énkel als huis- of gezinshond. Het is een werker, die naast de gezelligheid van zijn gezin een zekere mate van 'werk' nodig heeft om gelukkig en stabiel te zijn. Dit 'werk' kan op verschillende manieren ingevuld worden, afhankelijk van de voorkeur van de hond en het gezin. 

Al onze puppy’s zullen verhuizen met een puppy-contract, zodat zowel nieuwe eigenaar als fokker van elkaar weten wat ze kunnen verwachten, en wat ze aan elkaar verplicht zijn. 

Van fokkers die onze reu willen inzetten binnen hun eigen kennel verwachten wij dezelfde toewijding. 

E-mailen
Bellen