Nova

Nova is geboren op 17 september 2018, op een boerderij ergens bij Den Bosch. Ze heeft geen stamboom en haar achtergrond is ons onbekend. 

Nova is als herplaatser bij ons gekomen toen ze 16 maanden oud was, omdat er in het gezin waar ze woonde geen tijd meer voor haar was. Naarmate ze langer bij ons was kwamen er allerlei gewoonten en gedragingen naar voren die niet ‘normaal’ zijn en waaruit af te leiden is dat ze geen leuk verleden heeft. 

We proberen haar zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen, maar aangezien ze nog maar zo kort bij ons woont is dat op dit moment nog dagelijks een uitdaging, vooral voor mij. Nova heeft geen goede ervaringen met vrouwen, en is daardoor er bang en onzeker in mijn buurt. Bij Chris is ze vaak veel relaxter en Brandon kan werkelijk alles met haar. Nova is een heel lief en zachtaardig meisje, met een berg werklust. Ze is wel super gevoelig en wat onzeker, daar zijn we hard mee aan het werk. Ze is heel sociaal naar andere honden en speelt graag met ze. Ook gaat ze graag achter een balletje aan. 

Ik hoop dat ik met de tijd met haar kan gaan frisbee’n, ik denk dat ze daar zeker haar ei in kwijt zou kunnen, maar daarvoor moet onze band eerst beter worden. Zolang ze van mij nerveus word kan ik niet echt met haar werken of sporten, dus voor nu geven we haar de tijd en ruimte die ze nodig heeft om aan ons te wennen, en zullen we geduld moeten hebben met haar. 


Nova is gesteriliseerd en er zal met haar, vanwege het ontbreken van een stamboom, niet gefokt worden. 

 
 
 
E-mailen
Bellen