Follow You Home

Border Collies

Be Our Magic Ivy Off The Tragelslane 'Ivy'


Ivy, ze werd op 27 oktober 2006 geboren in Zeeland. Vanaf het begin had ik fijn contact met haar fokkers en ze nodigden mij uit om het weekend dat haar moeder Soola uitgerekend was, te komen logeren. Zo zou ik bij de geboorte van mijn allereerste eigen hondje kunnen zijn. Super! Ik was gelijk verkocht, wat een mooie belevenis, dit wilde ik ook. En zo ontstond met de geboorte van Ivy, mijn liefde voor het ras, en voor het fokken. Ivy was mijn schaduw. Waar ik ging, ging zij. We hebben heel wat meegemaakt samen, verhuizingen, reizen, het komen en gaan van mensen in ons leven. Maar samen konden wij de hele wereld aan! 

Ik heb met heel veel plezier een flink aantal show gelopen, in een vrij korte tijd. Wat vond ze dat heerlijk! Staart omhoog (helaas, haha!) en als een parade paardje huppelde ze door de ring, genietend van alle ogen die op haar waren gericht. Ze hield van de aandacht.. 

Ook op de hondenschool vond ze alles leuk, gehoorzaamheid, frisbee. Als we maar bezig waren. Wandelen, fietsen, en soms in het weekend gewoon lekker niks doen. Ivy was echt een heerlijke hond om om je heen te hebben en met haar gekke clownsstreken kon ze je altijd weer aan het lachen maken. 

Op 11 jarige leeftijd kreeg Ivy een tia. We dachten eerlijk gezegd niet dat ze nog terug mocht komen van de dierenarts, maar ze kwam terug. En ze vocht als een beer. Na een dag of 3 begon ze zelf weer te eten en te drinken en niet lang daarna stond ze, wankel en instabiel, maar ze stond! Ze heeft nog een tijdje lekker korte stukken met ons kunnen wandelen en vooral veel liefde en warmte gegeven en gekregen. Helaas leek ze na een half jaar een terugval te krijgen, en verloor ze haar levenslust. We hebben haar naar de dierenarts gebracht en daar bleek ze ongeneeslijk ziek te zijn. Vanwege haar leeftijd en verdere gezondheid en conditie hebben we in goed overleg met de dierenarts besloten om haar verder lijden te besparen en haar rust te geven. 

Mijn liefste meisje, mijn beste vriendinnetje.... Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan je denk en je niet mis. Ik draag je voor altijd bij me ❤️


Ivy heeft ons twee prachtige nesten geschonken. Meer hierover is te vinden onder de kop ‘Nakomelingen’ in het linker menu. 


E-mailen
Bellen